Rolf Herlitz

Rolf Herlitz med memoar. Ur minnenas skattkammare.

I boken får mina minnen nytt liv

Idén att skriva mina memoarer kom inte från mig. Visst var jag road av att berätta om mina minnen men det var mina döttrar som kom med förslaget om att låta skriva ner dem. Från början var min inställning att det kändes pretentiöst att ta hjälp av en spökskrivare, möjligen skulle det kunna bli några möten som resulterade i ett häfte på kanske femtio sidor.

Pia och jag fick en fin kontakt redan från början. Vårt samarbete fungerade alldeles utmärkt och jag började se fram emot arbetet med boken. Det har inspirerat och stimulerat mig kolossalt! Vi har bollat tankar och idéer fram och tillbaka, tagit fram bilder, broschyrer och brev från nu och då. Jag har berättat, Pia har frågat, skrivit och formgivit. Till sist resulterade det i en bok på hela 270 sidor.

Trots titeln – ”Ur minnenas skattkammare” – upplever jag att mina minnen till stor del är flyktiga. Därför är det härligt att de nu finns samlade. För mig får de nytt liv var gång jag öppnar boken och läser. Också andra har funnit nöje i den! Jag är tacksam och glad att projektet blev av.

Rolf Herlitz